Сирене с намалени калории

От известно време си мислех – не може ли сиренето да е с по-малко калории, не може ли да е с повече калции? Пармезанът е едно от сирената с най-много калции, но поръсен върху спагети става доста калорично. Ето моето кулинарно творение:

DSC01566

Продукти:
260 грама сирене тип Котидж, или извара около 2% масленост
200 грама сметана заквасена, масленост около 14%
90 грама сирене Пармезан
75 грама сирене Чедар
50 грама сирене Моцарела
50 грама сирене Фета
5 грама желатин
70 грама вода

Хранителна информация за 100 грама:
Калории – 192
Белтъчини – 14,27
Въглехидрати – 4,38
Мазнини – 13,06
Калции 328 мг – 32% от дневната доза

DSC01560

Начин на приготвяне:

Твърдите сирена се настъргват на ситно ренде. Меките сирена се раздробяват с вилица. Желатина се разтваря на водна баня.
В купа се смесват изварата, сметаната, твърдите сирена, меките сирена и желатина. Поставя се във форма и се охлажда за 12 часа.

DSC01437

Като меки сирена може да се използват краве и козе сирене. Може да се добяват ядки и зеленчуци по избор.

Тази рецепта е на основата на рецептата „Руло с три вида сирене“ от CD кулинарна книга.

Posted on декември 7, 2012, in без месо. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s