Бързо постно ястие

Винаги съм си представяла, че постните ястия се приготвят  бавно и са трудоемки. Случайно открих един постен аламинут, който се оказа и с много добри хранителни показатели. Иска ми се да го кръстя „Раз-два-три, бързо постно ястие сготви“.

DSC018681

Продукти:
100 грама гъби портабела, или кладница, кафява печурка
30 грама моркови
20 грама ряпа
20 грама кълнове от елда
2 грама зехтин
40 грама тофу
7 грама смлени бадеми
2 грама маково семе
1 грам олио от пшеничен зародиш

Начин на приготвяне
Намажете тигана с 2 капки зехтин и загрейте до около 100 градуса. Добавете нарязаните и измити гъби и подържайте температура около 105 градуса в тигана. Това значи гъбите да се запържват бавно. След няколко минути ще пуснат вода, изчакайте тя да изври, изключете котлона и отстранете ястието. Добавете настърганите на ситно моркови и ряпа и върнете на котлона, който ще е с температура около 90 градуса, но в тигана ще е около 60, защото морковите и ряпата са охладили ястието. Разбъркайте няколко минути, за да се затоплят морковите и ряпата. Отстранете от котлона, добавете тофуто, изчакайте ястието да се охлади до около 37 градуса и прибавете кълновете от елда и една капка олио от пшеничен зародиш. Разбъркайте, сложете в чиния и поръсете с смлените бадеми и маковото семе.

DSC018591

Хранителна информация за калории, протеини, въглехидрати, мазнини и витамини, адекватен хранителен прием за жени на възраст 30-60 години

Интересно при ястието е, че в калорийност от 243 калории има около 25-30% от дневната нужда от почти всички необходими витамини, минерали и други ценни вещества.

glinfo1
Хранителна информация за минералите, адекватен хранителен прием за жени на възраст 30-60 години

glinfo2

Ето то и хранителния анализ от сайта http://www.calories.bg. Забелязала съм, че едно основно ястие да е засищащо за мен, трябва да е около 350 калории. Тук може да се добави филия пълнозърнест хляб. Може да се обогати с целина, магданоз и други.

Posted on декември 20, 2012, in без месо, веган, калории и тегло and tagged . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s