Още няколко изследвания

Наскоро си изследвах 3 нови параметъра, които може би имат връзка с наднорменото тегло.

Първия е нивото на натрии в кръвта. Четох, че при доста хора нивото на натрий е ниско, а аз ям безсолно и пия вода. И моят натрий е норма, но близо до долната граница. Пише, че при недостиг на натрий имаме повече вода в кръвта, водата навлиза в клетките и сме подути. При сериозен недостиг има големи проблеми, но аз четох уж за най-безобидните. А попаднах и на интересна статия за нивото на грелина и ниско ниво натрий. Грелина е хормон, който ни кара да огладняваме. Реших, че ще пия разумно вода и понякога изяждам 1/4 филия с краве или кокосово масло и леко насолена с френска морска сол. Още се зачитам в статии за натрия.

Другото изследване е гликиран хемоглобин. Той дава представа за нивото на кръвна захар в около тримесечен период. Показателят при мен е в норма, но е много е близо до горната граница. С това изследване може да се насочите дали имате проблеми с кръвната захар. Обикновенно лекарите назначават еднократно изследване на сутрешна кръвна захар. Често това не е достатъчно, защото може под стрес и да се увеличава нивото на захарта през други части на денонощишето. Някои специалисти разглеждат пиковете с кръвната захар, нивото на инсулина през деня като основни за напълняването от ня

И третия параметър е С-реактивен протеин – той дава представа за възпаления в тялото. Казват, че различни възпаления може да са причина за напълняването.

ПКК с диференциално броене, изследване на урина, няколко хормонални изследвания, ниво на хомоцистеин също дават представа за работата на тялото.

Advertisements

Posted on февруари 20, 2013, in калории и тегло and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s