Здравословни палачинки

Рецептата е за палачинки без брашно, без зърнени продукти, без млечни продукти, без захар. Това предполага да са и нискокалорични. Невероятно, че станаха и толкова вкусни.

Преди време бях попаднала на тези палачинки само с 2 основни съставки – яйца и банани. А какви снимки, не може да останеш безразличен… Снимката е линк към оригиналната рецепта.
fromsource

И след известно обмисляне, четене и на други източници, посочени в края на горния линк, сътворих моите здравословни палачинки.

Необходими продукти:
1 банан (около 160 грама)
2 яйца
7 грама смляно златно ленено семе
15 грама смлени бадеми
2 грама бакпуловер

Калории в 100 грама около 190 калории. Пълна хранителна информация на края на статията.

Начин на приготвяне:
Бананът се намачква с вилица. Яйцата се разбиват на ръка и се прибавят към банана. Добавят се смлените ленено семе, бадеми и бакпуловер. Миксира се с пасатор. Пекат се като американски палачинки (потърсете в гоогле има доста информация за печенето на тези палачинки). Използвах златно ленено семе (най-доброто според консултанта в био магазина) и био бадеми, може би има значение за консистенцията и вкуса. От това количество се получават около 225 грама палачинки. 75 грама са достатъчни за една порция. При моя размер 4 палачинки са 75 грама. Едната я гарнирах с течен шоколад, другите 3 ги поръсих с канела. Какво да се прави, диета…Хранителната информация е за порция от 75 грама.

Ето и 2 лични снимки.

DSC04596

Много съм доволна, че постигнах кулата от малки палачинки!

DSC04595

Хранителна информация за порция от 75 грама за калории, протеини, въглехидрати, мазнини и витамини, адекватен хранителен прием за жени на възраст 30-60 години

paninfo1

Хранителна информация за минералите за порция от 75 грама, адекватен хранителен прием за жени на възраст 30-60 години

paninfo2

И видях, че съм пропуснала маслото за печене, а всяка палачинка е поела около 2-3 грама масло. Ей, така се забравят разни съставки, а всяко нещо носи калории… Хранителната инфрмация е изчислена чрез сайта calories.bg

Advertisements

Posted on март 21, 2013, in десерти, детско хранене and tagged . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Коментари са забранени.