Задушени зеленчуци с отрицателен калориен баланс

Миналата година прочетох за храните с отрицателен калориен баланс. Хм, на едни и същи храни им кръщават различни имена. Ето първия ми попаднал в гугъл списък с такива храни. Една от сполучливите ми есенни рецепти беше тази:

200 грама зелен фасул
150 грама моркови
200 грама бамя
1 патладжан
1 тиквичка
4 скилидки чесън
1 резен на кръгче целина

Патладжана се нарязва на кръгчета и се посолява. Оставя се да се отцеди. Измитите и нарязани моркови и зеленият фасул се слагат в йенска тенджера, добавя се водя да ги покрие и се слагат в загрята на 180 градуса фурна. След около 30 мин. се слагат останалите зеленчуци, добавя се 1 лъжица олио и се задушава още около 20 мин.

Сега в разгара на лятото ми се струва топло за общо 50 мин. печене във фурна. Вариант е: Зеления фасул е много вкусен, ако се бланшира за около 5 минути във вряща вода. А останалите зеленчуци може да се направят на грил тиган.
Статията подлежи на лека редакция и добавяне на снимки Калориите какво да ги изчислявам, нали са отрицателни :)…

Posted on август 9, 2013, in без месо. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Коментари са забранени.