Всичко е красиво, не всичко се яде

Повечето хора считат, че захарните украси не стават за ядене. И аз съм от тях. От друга страна всичко измислено от човека, може да намери полезно приложение. Ето нашите коледни елхички:
DSC049481

И така подготовката. Намирате някой прекрасен магазин за захарна украса, вече има няколко и онлайн. Основната съставка на нашите елхички е айсинг, насипен, разтваря се с вода. Миналата година го ползвах за първи път и си помислих какво чудесно лепило е. И тази година рано-рано се сетих за него. Голямото предимство на айсинга като лепило е, че не мирише. Аз много обичам да мацам големи повърхности и да слагам различни неща отгоре. Детето не харесва миризмата на лепило /аз също, но не намирах алтернатива/ и до сега коледо-правенето все имаше някакви проблеми. До тази година – решението е захарен айсинг.
DSC048621
Нужни са и фунийка за сладолед, пухкава прежда, различки украси.

Правенето е лесно – 50 грама айсинга се разтваря с няколко лъжици вода. Намазва се конуса на фунийката, облепя се с преждата.
DSC048651

DSC048661

Детето вече е пристигнало да види какви са тези шарении. Дава му се една пинсета и започва леко да топи топчетата в айсинга и да ги слага на елхичката.
DSC048461
Произведението се довършва с paper star от този блог, сребърна подложка за торта, намазана с останалия айсинг, поръсена с различни сладки звездички. Конусът на фунийката се намазва леко с айсинг, за да залепне към основата. И готово. От 50 грама айсинг се приготвят 2-3 елхички.

DSC049171

При един от опитите ни направихме и тези заснежени шишарки – просто ги заляхме с около 30 грама айсинг и ги украсихме със захарни топчета, снежинки и други. И ги оставихме на южния прозорец. От слънцето стават още по-здрави. Мъжът ми направи извод, че може да ползва айсинга като строителен материал за запълване на малки дупки. Аз му предложиш да си го оцвети със сладкарска боя до получаване на желания тон.
DSC049471

Е, каквото е измислено от човека, може да влезе в полезна употреба.
Весела Коледна подготовка и дано намерим решение на различните житейски задачи!

Advertisements

Posted on ноември 27, 2014, in продукти and tagged . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s